Известие

Collapse
No announcement yet.

Губи спирачна течност

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Губи спирачна течност

Вчера направих няколко по сериозни напъна и почна да капе масло на колектора,установих че е спирачна течност,пък и удивителния на таблото започна да свети,интересното е че като я галя почти не капе масло,но като я сръчкам се почват некви зверски пушеци отпред на масло(капе върху колектора,той е топъл и се изпарява маслото) Имате ли си на идея каква може да е причината и от къде може да тече?
    Last edited by Abarth; d.m.y г., 15:41. Основание: edit:Теч на масло от скоростите
    ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
    BMW e39 facelift

Като огледаш не си ли личи от къде капе ?
    Май ще трябва да се поизцапаш за да го установиш
    Че кой път на спирачната течност минава около колекторите ?
    При мене капе работното цилиндърче на съединителя и ми уля вече скоростната кутия , но за сега съм я изоставил на "глад , стригане и ..." няма да получи коледен подарък тази година ,ше я правя след празниците .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
      Като огледаш не си ли личи от къде капе ?
      Май ще трябва да се поизцапаш за да го установиш
      Че кой път на спирачната течност минава около колекторите ?
      При мене капе работното цилиндърче на съединителя и ми уля вече скоростната кутия , но за сега съм я изоставил на "глад , стригане и ..." няма да получи коледен подарък тази година ,ше я правя след празниците .
      Хм,и на мен скоростите са ми уляти,ще я погледна,но на тази тъмница и виелица,викам да питам във форума на топло,поне да не се уфлянквам утре а да гледам точно определени работи,иначе вчера течеше по малко но нито от долу си личеше нито от горе,просто скоростите бяха в масло и най-вероятно перката разнася...щом светна удивителния няма какво да е освен спирачна течност,пък и ми се струва че спирачките не са как си му е редо...
      ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
      BMW e39 facelift

Comment

За да е оплескала скоростната кутия ще да е цилиндърчето или маркуча който стига до него . От друга страна като се замисля за да хвърля чак до перката може да е сцепено маркучето . За спирачките не знам но в съединителя трябва да се усеща ако някое от тях . Хвани някой да натиска съдинител и спирачки и гледай откъде ще църка . Може просто да му е дошло времето и да не е само от ръчкането .
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Работата отива към сервиз колкото и да не ми се иска в тоя студ Горе долу някакъв ориентир за цилиндърчето да знаеш като пари?
          BMW e39 facelift

Comment

20-50 лв предполагам . Можеш и сам да го смениш за 10мин ако е то . Сменяш обезвъздушаваш & done.

Comment

Имам интересен отговор на този въпрос, понеже ми се е случвало (нали имам автосервиз).Значи ,ако тече самата спирачна помпа се получава следния ефект.Сервото на спирачките нали работи на вакум и този вакум засмуква спирачната течност от помпата(ако тя тече).И сервото се пълни,пълни... .Самото серво пък получава вакум от смукателния колектор.И когато сервото се напълни над определено ниво почва да тика спирачната течност по маркуча на вакума.И двигателя започва да я гори.И като натиснаш спирачка пуши яко отзад.И ако ръга сташно много започва да тече от гарнитурата на колектора защото тя е газова връзка.
              Проверете този вариант като откачиш маркуча на сервото и виж дали е мокър от спир.течност.

Има и друг вариант, да ти пръска от маслената магистрала от гарнитурата на главата.И е напълно възможно защото на повечето алфи си тече от там,както и при мен но не пръска все още.И да отбележа не говоря за гарнитурата на капака на клапаните дето се сменя за 30мин ,а за гарнитурата на главата.Абе има вариант да имаш 2 отделни теча един на двигателно масло и един на спир. течност.
              Last edited by alfaracer; d.m.y г., 23:33.
              Alfa164 T.S 148++ HP
              Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Хм интересно становище . alfaracer ма много скъпо бе , така да се каже дано да не си прав че клегата ще се наиграе . Огледа ще покаже .

Comment

Абе спирачната течност мирише по друг начин,пък и лампата си свети,двигателното масло не мърда грам и си е перфектно,на дедрата ми течеше от главата върху колекторите и мирише по друг начин,това е много особена миризма и определено е друга
                  BMW e39 facelift

Comment

Да ама двигателното масло е 5литра а спирачната течност 200грама, а си представи загуба на 100 грама, как би я усетил по 2 ралични начина.Абе в близките дни ще ранищиш случая.
                    Alfa164 T.S 148++ HP
                    Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

Първоначално публикувано от alfaracer Покажи съобщение
                      Да ама двигателното масло е 5литра а спирачната течност 200грама, а си представи загуба на 100 грама, как би я усетил по 2 ралични начина.Абе в близките дни ще ранищиш случая.
                      Абе и ти си прав,ама миризмата ме кара да мисля че не е двг масло,пък и лампата която свети
                      BMW e39 facelift

Comment

Добре де , наколко време се налага да доливаш ? Примерно 10 Км градско доливаш 20ml спирачна теност или 100 Км или повече . Аз доливам по една спринцовка 20ml на около 350-400Км градско и затова още не ми припряло да го сменям цилиндърчето , пък и много студено .

Comment

Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                          Добре де , наколко време се налага да доливаш ? Примерно 10 Км градско доливаш 20ml спирачна теност или 100 Км или повече . Аз доливам по една спринцовка 20ml на около 350-400Км градско и затова още не ми припряло да го сменям цилиндърчето , пък и много студено .
                          Абе то проблема вчера се появи,като я сръчках почна да пуши отпред яко,още не съм и доливал даже Утре дано е свободен майстора да я прегледа
                          BMW e39 facelift

Comment

На вакуума на сервото има обратен клапан.Дори и да се напълни сервото и да почне да връща течност през маркуча ще стигне само до клапанчето.Разбира се ако клапанчето работи.
                            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Такаааа теча се оказа от скоростната кутия и е доста сериозен теч,цялата мека връзка и средно гърне са в масло,дайте варианти Нещо може ли да се измисли временно да спре теча,че сега по тия празници не работят сервизите
                              Last edited by Abarth; d.m.y г., 15:41.
                              BMW e39 facelift

Comment

Working...
                              X